17/9/09

Sedligheten, moralen. Det var ju den han företrädde, ja inte bara det; han hade gjort den till en mask han bar. Lugn, genomtänkt, medkännande. Frågan var om det ens var en mask, det kanske var själva essensen av honom som låg klistrad kring giporna. Men ändå, nu höll något på att hända.

Fundament skakade och allt det som människor under århundraden hade grundat sina liv på kunde rasa samman. Livet, så som vi kände det, kanske inte vore detsamma i morgon. Här krävdes åtgärder. Pekpinnar, förklaringar, förlöjliganden. En vän opinionsartikel i det stora mediumet i vilken hans varma stämma klingar genom bokstäverna ut i småbyggden och de kristna fundamentalister med vilka han kände sådan samhörighet med.

För visst måste det vara så att den lilla människan ska gå före samhällets bästa. Låt interaktionen och relationen förtvina i sin egen självförstörelsedrift, så länge kaffet står serverat klockan tre och frun släpper till framåt småtimmarna är allt i sin ordning. Han hade aldrig hört någon klaga på hur det var ordnat, hans egen fru var nöjd med hur deras liv hade utvecklat sig och visst var det vackert hur han kunde försörja henne medan hon ombesörjde mathållning och lemtömning.

Nöjd satt han vi frukostbordet, läste sina egna ord och tänke att nu, nu går man ur huse för att sluta upp bakom mig och mitt söndervittrade parti. Nu kommer vändningen. Demokratin kan vänta.

Han log och smuttade på det svalnande kaffet som hans fru gjort i ordning redan innan han vaknat. För hans inre syn såg han löpen ett år framåt. Göran Hägglund ledde KD till valseger på gamla hederliga värderingar.

STOPP

Världen gråter

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: